Welkom bij Wonen Noordwest Friesland Over ons Nieuws en publicaties Nieuws De mensen van Wonen NWF!

De mensen van Wonen NWF!

Leestijd: 3 min

In de serie 'De mensen van Wonen NWF' stelt een aantal medewerkers van de corporatie zich nader aan u voor.

Wie zijn nou de mensen die bij de corporatie werken? En wat voor functie hebben ze binnen Wonen NWF? Deze tweede aflevering gaat over Wapkje van der Veer, werkzaam als medewerker Huurdersparticipatie. 

Wapkje van der Veer stelt zich nader voor
Wapkje van der Veer werkt sinds december 2008 bij Wonen Noordwest Friesland. Voordat ze bij de corporatie ging werken, heeft ze aan het einde van haar studie een afstudeeropdracht voor Wonen NWF uitgevoerd. ‘Ik voerde een leefbaarheidsonderzoek uit in dorpen in de gemeente Franekeradeel. Daarbij keek ik naar wat men vond van de leefomgeving, de straat en van veiligheid’ zo vertelt ze. Toen men haar daarna belde of ze belangstelling had om als woonconsulent aan de slag te gaan, twijfelde ze geen moment. ‘Het leek mij heel interessant om in deze brede functie aan de slag te gaan en veel verschillende mensen te woord te staan’ aldus Wapkje. 

Achtergrond
Wapkje is na haar HBO-Opleiding Management, Economie en Recht als woonconsulent bij Wonen Noordwest Friesland gaan werken. Na een aantal jaar kwam daar de functie medewerker Verkoop bij. ‘Een hele mooie rol vond ik dat. Woningen bezichtigen of ze zo verkocht konden worden, met belangstellenden door woningen gaan, contacten met de notaris. Een functie met veel verschillende werkzaamheden’ geeft ze aan. Ook de combinatie met haar werkzaamheden als woonconsulent vond ze plezierig om te doen. 

Huurdersparticipatie 
Sinds september 2017 werkt Wapkje als Medewerker Huurdersparticipatie. Ze begeleidt huurders die te maken krijgen met sloop/nieuwbouw en renovatie van de woning. Wapkje geeft voorlichting en is vraagbaak voor deze huurders. ‘Dit zijn vaak intensieve trajecten voor huurders. Het is ingrijpend als er iets staat te gebeuren met je huis. Ik ondersteun de mensen in dit traject. De ene huurder heeft meer ondersteuning nodig dan de andere’ aldus Wapkje. ‘Ik vind het erg leuk om langere tijd betrokken te zijn bij huurders. Je loopt als het ware een stukje mee in hun leven. In het begin is zo’n traject vaak spannend. Mensen kunnen bij mij hun verhaal kwijt. Samen gaan we zo’n traject door. Na soms een moeilijke start pakt het uiteindelijk vaak toch positief uit. ik vind het mooi dat ik daar een rol in kan spelen’. Huurders waarderen het stukje persoonlijke aandacht in dit soort trajecten. Daarvoor wordt door de corporatie ook tijd vrijgemaakt. 

De corporatie heeft huurdersparticipatie hoog in vaandel staan en probeert huurders zoveel mogelijk te betrekken en mee te laten denken. ‘We proberen op deze manier ook huurders een stem te geven en mee te nemen in keuzes en hoe dingen tot stand komen’ aldus Wapkje. 

Waarom een corporatie? 
Zoals gezegd, Wapkje is vanuit haar opleiding de corporatie wereld ingerold. Geen bewuste keuze, maar wel een bewuste keuze om er te blijven werken! 

Wat maakt het werken bij een corporatie zo leuk? 
Wapkje vertelt: ‘vooral het vele klantencontact maakt het werken erg leuk. Je werkt toch met en voor de huurders van onze woningen. Ik heb verschillende functies gehad die allemaal goed bij mij pasten. De vrijheid en flexibiliteit in mijn functie en het leuke team waarmee ik samenwerk, maken dat ik het erg naar mijn zin heb bij Wonen NWF’.